Sefton Park Road, Bristol

view project info
Client
Private
Local Authority
Bristol City Council
Status
Completed
Constraints
Rights of Light

Complete refurbishment of a typical Victorian terraced house, adding a striking contemporary family room, utility areas and upgrading most of the existing building fabric.

The house was bought in a significant state of disrepair, with the desire to create a light and airy family home, suitable for the current climate.The Victorian property was largely unchanged since its construction, with small and difficult-to-use spaces and outdated services, no longer fit for purpose.

Fit Architects worked closely with the clients to develop a plan for the whole house to make it suitable for C21 family life and to reduce overall running costs in the future.On top of essential building repairs, thermal insulation was added to the floors, roof and external walls where possible.

The rear of the building was almost completely rebuilt, removing an outbuilding and conservatory and replacing them with a new open-plan family living area and kitchen along with a new downstairs wc, cloakroom and under-stairs utility-cupboard.The existing bathroom was enlarged and rooflights added to bring natural light into the heart of the building on both floors.Provision was made within the design for conversion of the roof-space in the future.

Complete refurbishment of a typical Victorian terraced house, adding a striking contemporary family room, utility areas and upgrading most of the existing building fabric.

Client
Private
Local Authority
Bristol City Council
Status
Completed
Constraints
Rights of Light

The house was bought in a significant state of disrepair, with the desire to create a light and airy family home, suitable for the current climate.The Victorian property was largely unchanged since its construction, with small and difficult-to-use spaces and outdated services, no longer fit for purpose.

Fit Architects worked closely with the clients to develop a plan for the whole house to make it suitable for C21 family life and to reduce overall running costs in the future.On top of essential building repairs, thermal insulation was added to the floors, roof and external walls where possible.

The rear of the building was almost completely rebuilt, removing an outbuilding and conservatory and replacing them with a new open-plan family living area and kitchen along with a new downstairs wc, cloakroom and under-stairs utility-cupboard.The existing bathroom was enlarged and rooflights added to bring natural light into the heart of the building on both floors.Provision was made within the design for conversion of the roof-space in the future.

FIT ARCHITECTS